Translate Kapritsio

What Are These?

23χρονη πέθανε από καρκίνο επειδή δεν την άφηναν να κάνει τεστ ΠΑΠ!


Ένα εκκωφαντικό «γιατί» ηχεί στα αυτιά των φίλων και συγγενών της 23χρονης Mercedes Curnow, από το Cornwall, η οποία έφυγε από την ζωή στις 14 Δεκεμβρίου, από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Φυσικά κάτι τέτοιο θα είχε αποφευχθεί εν έτει 2012 αν έκανε κάθε χρόνο το τεστ Παπανικολάου, όμως οι γιατροί της ισχυρίζονταν πως είναι πολύ νέα για να το κάνει…
Αυτό στοίχισε την ζωή της πανέμορφης μελαχρινής κοπέλας με τα σπιρτόζα μάτια και το λαμπερό χαμόγελο.
karkinos
Η οικογένεια της έχει καταρρεύσει. Για τον λόγο αυτό η μητέρα της έγραψε στην προσωπική σελίδα της κόρης της στο Facebook
«WITH GREAT SADNESS, MY BEAUTIFUL DAUGHTER MERCEDES PASSED AWAY THIS MORNING. PLEASE NO REMEMBERANCE PAGES, OUT OF RESPECT.» (Με μεγάλη λύπη σας λέω πως η όμορφη κόρη μου Mercedes, πέθανε σήμερα το πρωί. Σας παρακαλώ μην δημιουργείτε ασεβείς σελίδες εις μνήμη της).

Φυσικά τα σχόλια που ακολούθησαν πολλά… «Θα σε θυμόμαστε πάντα», «Κουράγιο τα συλλυπητήρια μου», «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Ήταν τόσο όμορφο και γενναίο κορίτσι. Δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη και την οργή που μπορεί να νιώθετε. Η ζωή είναι τόσο άδικη και βίαια. Σας στέλνω την αγάπη μου και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να το ξεπεράσετε. Θα σας σκέφτομαι…»
Η άτυχη κοπέλα, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον γυναικολόγο της όταν ήταν 20 χρονών όμως όπως η μητέρα της τονίζει τα συμπτώματα που παρουσίαζε αγνοήθηκαν λόγω του νεαρού της ηλικίας της.


Μετά από έναν χρόνο επισκέψεων σε γιατρούς, τον Απρίλιο του 2010 η Mercedesδιεγνώσθη με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Όμως τότε πια ήταν πολύ αργά για να σωθεί… Μετά από εννιά μήνες χημιοθεραπείας πέθανε στα χέρια της μητέρας της τον Δεκέμβριο του 2011.

«Εάν η κόρη μου είχε κάνει τεστ ΠΑΠ όταν της εμφανίστηκαν τα συμπτώματα, τώρα θα ήταν ζωντανή» ψελλίζει η μητέρα της και πρoσθέτειπως «πρόκειται για έναν επιθετικό καρκίνο ο οποίος εξαπλώνεται σε όλο το σώμα. Όσο πιο σύντομα διαγνωστεί, τόσο το καλύτερο».
Σημειώνεται ότι το 2003 η νομοθεσία άλλαξε και προβλέπει πως τέστ Παπανικολάου μπορούν να κάνουν γυναίκες από την ηλικία των 25 ετών και πάνω ενώ προηγουμένως ξεκινούσαν γύρω στα 20 έτη.


«Απέκτησα δύο παιδιά πριν από τα 25 μου. Είναι εγκληματικό το ότι  δεν έκαναν κάτι νωρίτερα. Δεν μπορώ να το καταλάβω… Υποφέρω, πονάω όταν θυμάμαι την κόρη μου να συρρικνώνεται λόγω της αρρώστιας.» δήλωσε η μητέρα της 23χρονης.
Για τον λόγο αυτό πέρα από την πρόληψη και την ενημέρωση γύρω από το σεξ απαραίτητη είναι η επίσκεψη στον γυναικολόγο κάθε χρόνο για τεστ ΠΑΠ.

Η άγνοια είναι που σκοτώνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...