Translate Kapritsio

What Are These?

Ποιος βουλευτής πρότεινε να κάνουμε τους φάρους ξενοδοχεία

Την τουριστική και ξενοδοχειακή εκμετάλλευση των Φάρων προτείνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Τι προτείνει; Διαβάστε:

"Πολλοί Ναυτικοί Φάροι της χώρας μας αποτελούν κοσμήματα μιας ειδικής αρχιτεκτονικής, είναι δε συχνά οικοδομημένοι σε σημεία ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.
Η σημερινή τεχνολογία σε μεγάλη έκταση έχει οδηγήσει σε υποκατάσταση του προσωπικού τους και των συστημάτων τους από αυτοματισμό με συνακόλουθη μείωση κόστους και ανθρώπινου δυναμικού.
Ως αποτέλεσμα, πολλοί χώροι των φάρων χρησιμοποιούνται ελαχιστα και επομένως προσφέρονται για τουριστική και ξενοδοχειακή εκμετάλλευση ως εστιατόρια ή ξενοδοχεία.
Τούτο συνεπάγεται πέραν της αναβαθμίσεως πολλών φυσικών περιοχών της χωράς και την εξεύρεση σημαντικών πόρων και ακόμη προσφορά ευκαιριών εργασίας σε ερημωμένες περιοχές από την εκμετάλλευση χώρων των φάρων.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε για τα μέτρα που έχετε λάβει ή πρόκειται να λάβετε για το θέμα αυτό".
Και τι απάντησε ο Μπεγλίτης;

Ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν γιατί “ για προφανείς λογούς ασφαλείας ναυσιπλοΐας απαγορεύεται η πώληση, ενοικίαση και η πρόσκαιρη ή οριστική εκχώρηση εις οιονδήποτε ιδιώτη ή οργανισμό των περιμετρικών Ζωνών Ασφαλείας (200 m) των Φάρων και κατ’ επέκταση και των φαρικών κτισμάτων”.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...