Translate Kapritsio

What Are These?

Φοβούνται αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην Ιταλία

Σε συνέντευξή του ο ιταλός υπουργός εργασίας συνέδεσε την συζήτηση και τις αντιδράσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά της εργασίας, με τυχόν αναζωπύρωση της τρομοκρατίας.
Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, ο ιταλός υπουργός εργασίας Μαουρίτσιο Σακκόνι, τόνισε ότι οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από την πρόταση για αλλαγή του νόμου που διέπει το καθεστώς των απολύσεων, μπορούν να τροφοδοτήσουν τον κίνδυνο επιστροφής στην τρομοκρατία.
Ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι εξήγησε: «Δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου διότι χαίρω προστασίας, αλλά για άτομα που δεν έχουν αστυνομική φύλαξη και θα μπορούσαν να γίνουν στόχος πολιτικής βίας η οποία στην χώρα μας δεν έχει εντελώς εξαλειφθεί».
«Στην Ιταλία, που γνώρισε σαράντα χρόνια τρομοκρατίας», πρόσθεσε, «υπάρχει, σήμερα, μια λεκτική, μη οργανωμένη και οργανωμένη βία, που ελπίζω να μην φτάσει και σε δολοφονία. Κάτι που συνέβη, την τελευταία φορά, πριν δέκα χρόνια, με τον μακαρίτη Μάρκο Μπιάτζι, στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης που θυμίζει αρκετά την σημερινή».
Μετά τις πυρετώδεις προεργασίες και τα συμπεράσματα της τελευταίας διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αλλάξει μέρος των νόμων που αφορούν την εργασία και ότι προσανατολίζεται στο να θεσπίσει πιο εύκολες απολύσεις, αλλά και ουσιαστικότερες αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους.
Απαντώντας, τέλος, στον υπουργό εργασίας από εκπομπή του Rai Tre, η Σουζάννα Καμούσσο, γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, αναγνώρισε ότι «πρόκειται, σαφώς, για ανησυχητικές δηλώσεις» και εξέφρασε την ελπίδα «ο υπουργός να είπε όλα αυτά διότι έχει στα χέρια του στοιχεία και όχι για να μολύνει το γενικότερο κλίμα, που είναι ήδη πολύ δύσκολο».
Σύμφωνα με την κ. Καμούσσο, που ετοιμάζει πανιταλική απεργία κατά των μεταρρυθμίσεων, «η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπισθεί κάθε πολίτη της, όπως και την κάθε άποψη που εκφράζεται».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...