Translate Kapritsio

What Are These?

Λιγότερο στρες για ένα ευτυχισμένο 2012...


Ακούστε χαλαρωτική μουσική ενώ ταυτόχρονα βγάλτε αυτοσχέδιους λόγους. Σύμφωνα με το Journal of Music Therapy δεν θα παρουσιάσετε συμπτώματα στρες, όπως ταχυπαλμία, αυξημένη πίεση ή υψηλά επίπεδα της ορμόνης τους στρες, κορτιζόλης...ChristmasΠάρτε αναπνοές.
Όταν είμαστε αγχωμένοι τείνουμε να παίρνουμε πιο κοφτές αναπνοές ή να αναπνέουμε άρρυθμα. Για να ξαναβρείτε τη σωστή αναπνοή, εκπνεύστε πλήρως και στη συνέχεια, εισπνεύστε από τη μύτη, μετρώντας ως το τέσσερα. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας ως το εφτά, αν μπορείτε, και εκπνεύστε αργά μετρώντας ως το οκτώ. Επαναλάβετε για δύο λεπτά. Εκτός από το πολύτιμο οξυγόνο, θα προφέρει και στο μυαλό σας λίγα λεπτά ηρεμίας, αφού θα είστε συγκεντρωμένη στην αναπνοή σας και όχι στις δουλειές και τις υποχρεώσεις που σας περιμένουν.

Το γέλιο διώχνει το άγχος. Κάντε λοιπόν κλικ στο «γιατρικό» σας στη διεύθυνση www.happytreefriends.com και γελάστε με την ψυχή σας με τα αστεία online βιντεάκια από τα πιο χαριτωμένα και άτακτα καρτούν.
Φτιάξτε ατμόσφαιρα Ανάψτε κεριά και βάλτε ωραία μουσική, φτιάξτε μια μους σοκολάτα ή κλείστε ένα τραπέζι για δύο στο αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο. Έτσι θα κάνετε τον εαυτό σας και την ηρεμία σας προτεραιότητα. Αφήστε που σε αυτά τα ραντεβού γλιτώνετε το άγχος «θα με πάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα;»
Αναβιώστε μια ευτυχισμένη ανάμνηση. Επισκεφτείτε την αγαπημένη σας καφετέρια ή το προσωπικό σας «καταφύγιο», δραπετεύοντας έτσι από το στρες της καθημερινότητας.
Φιλικές συμμαχίες Αφιερώστε μια μέρα τις εβδομάδας στα αγαπημένα σας πρόσωπα – είτε της οικογένειας σας είτε είναι φίλοι σας είτε  με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο – θα είναι το καλύτερο αντίδοτο για σχεδόν τα πάντα.
Εν δράσει Τα σπορ και τα χόμπι, όπως η κηπουρική και ο χορός ή ακόμα και ένας απλός περίπατος, θα προφυλάξουν την καρδιά σας και θα ενισχύσουν τη μνήμη σας (και τις επιτυχίες σας στο άλλο φύλο, γιατί θα χτίσετε και τέλειο κορμί).
Δημιουργικό χόμπι. Ζωγραφίστε, γράψτε στο ημερολόγιό σας, μάθετε μια καινούργια συνταγή ή φτιάξτε –επιτέλους– το ποδήλατό σας. Οι δημιουργικές ασχολίες, θα σας δώσουν κέφι και αυτοπεποίθηση.
Συμμετοχή σε ένα κλαμπ. Το να ανήκετε κάπου θα σας δώσει μια αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να σας δώσει και ακόμα περισσότερους φίλους, που είναι το καλύτερο αγχολυτικό. Μπορείτε να βρείτε πολλούς συλλόγους ή ομάδες με κάποια δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει.
Ερωτευτείτε Και ζήστε εσείς καλά και εμείς καλύτερα. Αν μάλιστα παντρευτείτε κιόλας, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ζωή γεμάτη χαμόγελα, υγεία και χαμηλή πίεση, όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο.
Υιοθετήστε κάποιο ζωάκι. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η καθημερινή επαφή με τα ζώα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ηρεμία σας και να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ευκολία τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Κάντε το καλό Απεγκλωβιστείτε από τον μικρόκοσμό σας, δείτε τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις και βοηθήστε να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου που ζούμε. Μαθαίνοντας για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει κάποιος συνάνθρωπός σας και καταβάλλοντας τη δική σας προσπάθεια να τον βοηθήσετε, θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι το να φρικάρετε επειδή χάλασε το συρραπτικό σας, ίσως να μην είναι η σωστή πρακτική ζωής.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...