Translate Kapritsio

What Are These?

Ο Πρώτος Πύραυλος που Εκτοξεύτηκε από το Κανάβεραλ.

Ένα νέο κεφάλαιο στην διαστημική πτήση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1950 με τη δρομολόγηση των πρώτων πυραύλων από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, τους Bumper V-2.
Ο Bumper V-2 ήταν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πυραύλου δύο φάσεων με μια κεφαλή V-2 βάση και έναν πύραυλο WAC Corporal. Το ανώτερο τμήμα ήταν...
σε θέση να φθάσει σε ύψη ρεκόρ για την εποχή περίπου 400 χιλιόμετρα, ψηλότερα ακόμη και από τα διαστημικά λεωφορεία που πετούν σήμερα. Εκτοξεύτηκε υπό την καθοδήγηση της General Electric Company, ο Bumper V-2 χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη δοκιμή πυραυλικών συστημάτων και για την έρευνα σχετικά με την ανώτερη ατμόσφαιρα.
 Οι πύραυλοι Bumper V-2 μετέφεραν μικρά ωφέλιμα φορτία που τους επέτρεπαν να μετρήσουν διάφορες παραμέτρους συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας του αέρα και των κοσμικών ακτίνων. Επτά χρόνια αργότερα, η Σοβιετική Ένωση εκτόξευσε τον Sputnik Ι και τον Sputnik ΙΙ, τους πρώτους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σε απάντηση, το 1958, πάνω από 50 χρόνια πριν, οι ΗΠΑ δημιούργησαν τη NASA.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...