Translate Kapritsio

What Are These?

Απάτησες; Κρεμάλα!

Την ποινή του απαγχονισμού αντί αυτής του λιθοβολισμού εξετάζουν να εφαρμόσουν οι ιρανικές αρχές ως μέσο θανάτωσης μίας γυναίκας που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών με την κατηγορία της μοιχείας.
Η Αστιανί συνελήφθη το 2006 και....
έκτοτε εκτίει κάθειρξη 10 ετών που της επιβλήθηκε όταν καταδικάστηκε ως συνεργός στην δολοφονία του συζύγου της. Τοπικός δικαστικός αξιωματούχος είχε δηλώσει το 2010 ότι ο λιθοβολισμός της Αστιανί ανεστάλη λόγω «επιφυλάξεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα», αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εκτελεστεί.
«Δεν υπάρχει βιασύνη... οι ειδικοί μας εξετάζουν την ποινή της Αστιανί για να εξακριβώσουν εάν μπορούμε να εφαρμόσουμε την ποινή ενός ατόμου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού μετατρέποντάς την σε θάνατο δι' απαγχονισμού», δήλωσε ο Μαλίκ Ατζντάρ Σαριφί, επικεφαλής του δικαστικού σώματος στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.
Ο σύζυγος της Αστιανί είχε δολοφονηθεί το 2005 και κατόπιν ένα δικαστήριο είχε καταδικάσει τη γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, διότι έκρινε ότι είχε «παράνομη σχέση» με δύο άνδρες. Γι' αυτό είχε καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου δια λιθοβολισμού το 2006.
Βάσει του κορανικού νόμου που εφαρμόζεται στο Ιράν μετά την Ισλαμική επανάσταση του 1979, η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο δια λιθοβολισμού ενώ εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες, οι βιασμοί, οι ένοπλες ληστείες, η αποστασία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών επισύρουν την ποινή του θανάτου δι' απαγχονισμού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...