Translate Kapritsio

What Are These?

Πολεμικές προετοιμασίες από Ρωσία στον Καύκασο

 Φόβοι μήπως οι ισλαμικές «εξεγέρσεις» επεκταθούν και στο Νότιο Καύκασο
Η Ρωσία εκλαμβάνει τον πόλεμο που έχει προκαλέσει η Δύση στην Συρία ως έναρξη της προσπάθειας πυροδότησης ισλαμικού κύματος στις περιοχές του ρωσικού Καυκάσου και κατ' αυτόν τον τρόπο απαντά:
Η μεγαλύτερη άσκηση που θα διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή η "Καύκασος 2012" (17-23 Σεπτεμβρίου) θα συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στο ρωσικό νότο με υποθετικό χώρο δράσης όχι μόνο τον Καύκασο, αλλά και την Κασπία Θάλασσα, όπως και την ανατολική Μαύρη Θάλασσα, ενώ επίσης θα εμπλακούν και ο δυνάμεις της Αρμενίας.
Συνολικά θα εμπλακούν σε όλη την Ρωσία περί τους 50.000 προσωπικό, ενώ 8.000 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της άσκησης, η οποία προβλέπει κανονικές επιχειρήσεις κατά εισβολέων στην περιοχή του Καυκάσου.
Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στην περιοχή εδώ και μήνες. Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM. Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7.000 βαρέα όπλα πεζικού.
Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...