Translate Kapritsio

What Are These?

Κινούμενα σχέδια και κόμικ «ζωντανεύουν» σε ένα μουσείο!


Τα κόμικ διασκέδαζαν για δεκαετίες ολόκληρες τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους, προσφέροντας απλόχερα ένα φανταστικό ταξίδι στο μέλλον μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες τους.
Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Δημοτικές Αρχές της πόλης Hangzhou νοτιοδυτικά της Σαγκάης στην Κίνα όταν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με σκοπό να επιλέξουν το καλύτερο project που θα τους επέτρεπε στη συνέχεια να δημιουργήσουν το πρώτο μουσείο κόμικ και κινουμένων σχεδίων στον κόσμο...

Αν υπήρχε ένας και μοναδικός ο λόγος για τον οποίο το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό για το «Comic and Animation Museum» είναι γιατί συνέλαβαν με τη μέγιστη ακρίβεια το ζητούμενο: Δημιούργησαν ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα τεράστιων όγκων που αρμόζει στο «θέμα», αποδίδοντας στα 30.000 τετραγωνικά μέτρα της συνολικής επιφάνειάς του μια σειρά σχεδίων, φωτορεαλιστικών απεικονίσεων και βίντεο που «αναπνέουν» τη φιλοσοφία των κινουμένων σχεδίων με… άρωμα Άπω Ανατολής!

Το κτίριο μοιάζει να έχει μια περίεργη «αστάθεια», ίδια με αυτήν που έχουν οι ήρωες στις σελίδες των κόμικ, ενώ δίνει την εντύπωση ότι αν το αγγίξεις θα λειτουργήσει σαν γιγαντιαίο μπαλόνι: Θα ταλαντωθεί και θα επανέλθει… Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα από οκτώ όγκους με σχήμα μπαλονιού που φιλοξενούν ένα σύνθετο εσωτερικά μουσείο, ενώ κάθε μπαλόνι θα φιλοξενεί και μία διαφορετική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων δύο εκθεσιακών χώρων-αιθουσών προβολών και βιβλιοθήκης.

Το Μουσείο θα περιβάλλεται από μια σειρά από πάρκα και άλλους χώρους πρασίνου, μια πλατεία και ένα εκθεσιακό κέντρο 13.000 τ.μ., ενώ εστιατόρια και καταστηματα όλων των ειδών συμπληρώνουν το project, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο «ταξίδι» στο μέλλον! Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 92 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το «Comic and Animation Museum» θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να βγάλετε από τις κούτες τα παλιά σας εικονογραφημένα και να αρχίσετε να τα ξεφυλλίζετε!








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...