Translate Kapritsio

What Are These?

Έρχονται οι τραπεζικοί επίτροποι

Έως τις 15 Ιανουαρίου, το αργότερο θα έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες οι κοινοτικοί επίτροποι.
Για την ακρίβεια, οι δανειστές της χώρας θα έχουν ορίσει έως τότε τους ανθρώπους τους, που θα τοποθετηθούν στα τέσσερα μεγάλα μαγαζιά της αγοράς, τα οποία θα αναγκασθούν να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να βρουν τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για να καλυφθεί η ιδιωτική συμμετοχή στη διαδικασία.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες, που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ήδη ανεπισήμως οι επίτροποι έχουν αναλάβει δράση.

Για παράδειγμα, πηγές του οικονομικού επιτελείου που βρίσκονται κοντά σε αρμόδιες τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων υποχρεώθηκαν να ενημερώσουν την τρόικα για τα ομόλογα που θα δέσμευαν (ύψος, είδος και όλες τις άλλες, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, που τους αφορούν) όλες τις προηγούμενες μέρες.

Σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο θα φάνταζε αδιανόητο. Σήμερα, όμως, αποτελεί σκληρή πραγματικότητα. Κι όπως όλα δείχνουν, αυτό το κρούσμα δεν ήταν παρά προάγγελος του τι πρόκειται να ακολουθήσει, προσεχώς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...