Translate Kapritsio

What Are These?

Ο θάνατος στο facebook και το προφίλ του θανόντος! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο θάνατος στο facebook και το προφίλ του θανόντος!


Πριν λίγους μήνες, στα μέσα του Ιουλίου, ο Anthony Dowdell, φόρεσε το αγαπημένο του πουκάμισο...
πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε σε ένα πάρκιγκ όπου και αυτοκτόνησε.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό κυρίως μέσα από το προφίλ του στο facebook. O 39χρονος αυτόχειρας είχε 692 φίλους. Ενας από τους φίλους του ανέβασε την αγγελία του θανάτου του στο προφίλ του. Έκτοτε οι φίλοι του μπαίνουν καθημερινά και ανεβάζουν φωτογραφίες σα να είναι και αυτός αναμεσά τους. Όταν πηγαίνουν σε ένα μέρος που ξέρουν ότι θα του άρεσε του κάνουν tag. Βγάζουν φωτογραφία τον αγαπημένο του σκύλο και την ποστάρουν.

Φίλοι του μαρτυρούν ότι για μέρες έμπαιναν καθημερινά στο προφίλ του προσπαθώντας να ξεπεράσουν το χαμό του φίλου τους.



Ο Dowdell, που πέθανε τον Ιούλιο, από φωτογραφία του στο facebook

Με αφορμή αυτό το γεγονός έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες αρκετά άρθρα τα οποία διαπιστώνουν ότι έχουν αλλάξει οι συνήθειες όσον αφορά στο χαμό ενός φίλου ή συγγενή.

Παλιά έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι, γίνονταν συγκεντρώσεις εις μνήμην του νεκρού. Τώρα τον κλαίνε μέσα από το facebook. Φροντίζουν τη σελίδα του, αναρτούν φωτογραφίες...

Και έτσι νομίζουν ότι είναι και αυτός ζωντανός όπως και αυτοί. Οι ανακοινώσεις θανάτων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στα κοινωνικά δίκτυα.

Μπορεί το facebook να είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ζωντανών αλλά είναι και το μεγαλύτερο δίκτυο ανάμνησης των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...