Translate Kapritsio

What Are These?

Μετά την επιδότηση παιδεραστών, σειρά έχουν οι έμποροι ναρκωτικών;

Βασική επιλογή της κάθε κυβερνητικής πολιτικής είναι να αποφευχθεί η οικονομική χρεοκοπία της χώρας. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια και χωρίς αμφιβολία η επίτευξή της θα απαιτήσει θυσίες από τον ελληνικό λαό. Θυσίες που ελπίζουμε vα πιάσουν τόπο. Ομολογουμένως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει φανερό ως τώρα.

 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως απορρέει από την πιθανότητα της κοινωνικής χρεοκοπίας, δηλαδή να διασωθεί οικονομικά η χώρα και να αποσαρθρωθεί η ελληνική κοινωνία.
Η διάσπαση του κοινωνικού ιστού αποκτά χαρακτηριστικά «μόνιμης παρουσίας»  και οι Έλληνες μόνο αισιόδοξοι δεν πρέπει να αισθάνονται.
Προσοχή. Δεν λέω να μην ελπίζουν. Να μην αγωνίζονται.
Όταν όμως οι θεσμοί είναι υπαίτιοι για αυτήν την καταρράκωση και αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, τότε η απαίτηση για αλλαγή είναι ύψιστη αναγκαιότητα, το υπέρτατο χρέος.
Και εξηγούμαι.

Την ίδια στιγμή που πολύτεκνοι και τρίτεκνοι βλέπουν τα επιδόματά τους να περικόπτονται δραστικά και το επίπεδο ζωής τους να έχει πέσει κατακόρυφα, το κράτος αποφάσισε, καταρτίζοντας σχετικό Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να θεωρήσει «ανάπηρους», τους... επιδειξίες και τους... παιδόφιλους, όσους «υποφέρουν» από «παρενδυτικό φετιχισμό», «φετιχισμό», «ηδονοβλεψία» ή «σαδομαζοχισμό», τους κλεπτομανείς, τους πυρομανείς και τους εθισμένους στον τζόγο, χορηγώντας τους φορολογικές ελαφρύνσεις!

Κι όμως! 20% ως 30% φορολογική ελάφρυνση για τις παραπάνω κατηγορίες, ως και 35% για τους κλεπτομανείς!
Η ελληνική κοινωνία ζει έναν ατελείωτο εφιάλτη, με την κυβέρνηση να δίνει ρεσιτάλ ανηθικότητας! Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 8 Νοεμβρίου του 2011 και ήδη έχει ξεσπάσει σάλος!

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στις 31 Οκτωβρίου 2011.
Ευτυχώς η ελληνική κοινωνία μέσα από blogs, sites και μερικά έντυπα –που παραμένουν καθαρά- ανέδειξαν το θέμα και αντιστάθηκαν στην Χρεοκοπία Νο3: Την Ηθική Χρεοκοπία των Αξιών και του Πολιτισμού μας.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας, την ίδια ώρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση.

Ίσως το επόμενο βήμα μετά την ιδιότυπη επιδότηση των παιδεραστών να ήταν η επιδότηση των εμπόρων ναρκωτικών. Ίσως. Το πρόβλημα της διαχείρισης των εξαρτημένων ανθρώπων είναι θέμα που απαιτεί μια συνολικότερη πολιτική για την εξαφάνιση των αιτιών που γεννούν αυτές τις παθογένειες.

Η Πολιτεία οφείλει με τους νόμους της να εκφράζει την αποδοκιμασία της κοινωνίας, όχι μόνο για την παραγωγή και τη διακίνηση, αλλά και για τη χρήση των ναρκωτικών. Η νομιμοποίηση της προσωπικής χρήσης των ναρκωτικών θα επιφέρει, με μαθηματική ακρίβεια, την θεαματική αύξηση των εξαρτημένων χρηστών, αφού η ανεμπόδιστα επαναλαμβανόμενη χρήση προκαλεί την εξάρτηση.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό εάν προστεθούν και οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ χάους, φόβου και ανασφάλειας.

Να υπενθυμίσω πως η περίφημη αποποινικοποίηση ήταν σχέδιο προεκλογικό του Γ. Παπανδρέου, ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει «μία γλάστρα σε κάθε μπαλκόνι».
Την γλάστρα την διώξαμε. Καιρός να βγούμε και στο μπαλκόνι.
Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό αέρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...