Translate Kapritsio

What Are These?

Μιχάλης Μαραγκάκης λυράρης από κούνια...................



Ο Μιχάλης Μαραγκάκης Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1985 στην Αττική και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Προέρχεται από κρητικούς γονείς, από οικογένεια με παράδοση στην ενασχόλησή της με την κρητική μουσική. Ο προπάππους του από τη Γαλιά Ηρακλείου ήταν λυράρης, ο παππούς είναι λυράρης, ο θείος του και αδελφός του πατέρα του λυράρης και κατασκευαστής κρητικών οργάνων και ο πατέρας του λαουτιέρης. Έχει μουσικά ακούσματα από την κούνια. Καθοδηγητής στα πρώτα του μουσικά βήματα και συνεργάτης του αρκετά χρόνια, ο ίδιος του ο πατέρας.

Σε ηλικία 8 χρόνων, πιάνει για πρώτη φορά τη λύρα στα χέρια του και μαθαίνοντας τα κρητικά παραδοσιακά κάλαντα γυρίζει και τα τραγουδά στις γειτονιές της Ελευσίνας, προκαλώντας μεγάλες εντυπώσεις σε κρητικούς και μη κρητικούς της περιοχής.
Στα 11 του πραγματοποιεί το πρώτο του κρητικό παραδοσιακό γλέντι στην Ελευσίνα, στη γιορτή τσικουδιάς που διοργανώνεται εκεί από το σύλλογο Κρητών Ελευσίνας. Από τότε και έπειτα, κεντρίζοντας τον κόσμο με τη δεξιοτεχνία του στη λύρα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αρχίζουν οι επαγγελματικές προτάσεις και εμφανίσεις σε διάφορους συλλόγους Κρητών της Αττικής. Του γίνονται προτάσεις για εμφανίσεις σε κρητικές εκπομπές της τηλεόρασης στην Αττική. Φυσικά δε λείπουν με τον καιρό και εμφανίσεις σε διάφορα κρητικά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, όπως τη Γοργόνα στην οποία συνεργαζόταν ο πατέρας του για 12 έτη με το Νίκο Σκευάκη και κατά διαστήματα με τον Ζαχάρη Μελεσσανάκη.
Φοιτητής πλέον κάνει 3 χρονια στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Γέργερη Ηρακλείου, τόπος καταγωγής της μητέρας του. Εκεί συμμετέχει σε εκδηλώσεις του χωριού, όπως την Καθαρά Δευτέρα και τις Αυγουστιάτικες εκδηλωσεις. Παράλληλα καλείται σε γάμους, βαπτίσεις, παραδοσιακού χαρακτήρα και κάνει εμφανίσεις σε διάφορα κέντρα του Ηρακλείου. Στο διάστημα αυτό ηχογραφεί και το πρώτο του CD με παραδοσιακές επιτυχίες μεγάλων κρητικών καλλιτεχνών.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, εμφανώς ώριμος στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής, κάνει εμφανίσεις, με δικό του πλέον μουσικό σχήμα, σε διάφορα κρητικά κέντρα διασκέδασης, καλείται σε γάμους και βαπτίσεις, και ταυτόχρονα κλείνει συνεργασίες για εμφανίσεις σε κέντρα μη κρητικού χαρακτήρα, παρουσιάζοντας κρητικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας έτσι το κοινό που τον ακούει. Κάνει εμφανίσεις σε κέντρα της Χαλκίδας, της Τρίπολης, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όμως ποτέ δε σταματά να κάνει και εμφανίσεις σε διάφορα κέντρα και της Αθήνας, κρατώντας έτσι την επαφή του με το Αθηναϊκό του κοινό.
Το 2010 κυκλοφορεί την πρώτη επίσημη μουσική του παραγωγή με τίτλο "Ξεφάντωμα στην Κρήτη". Ένα διπλό cd που περιέχει πολλά αγαπημένα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες αλλά και καινούρια σε ζωντανή ηχογράφηση, που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική ΦΑΙΣΤΟΣ με την υποστήριξη του Ερωτόκριτου 87,9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...