Translate Kapritsio

What Are These?

Κατέληξαν σε όριο για την διενέργεια εκλογών Παπαδήμος - Σαμαράς


Ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και τρόπους για την άμβλυνση των διαφωνιών στο υπουργικό συμβούλιο συμφώνησαν Λ. Παπαδήμος και Α. Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν ως ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής των εκλογών την 8η Απριλίου.

Για να σταματήσει η διαρκής εκλογολογία συμφώνησαν επίσης να
μην γίνει καμία αναφορά από τις δύο πλευρές στο θέμα των εκλογών, κάτι που εφαρμόστηκε αφού και η ανακοίνωση του εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη δεν ανέφερε λέξη για το θέμα αυτό, αλλά και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «δεν πρόκειται να ανακοινωθεί ημερομηνία εκλογών από την συνάντηση».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος επιθυμεί την όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση του PSI και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την παράταση της θητείας της κυβέρνησής του, πέραν του απολύτως απαραίτητου χρόνου για το «κούρεμα» και την ψήφιση των νομοσχεδίων που χρειάζονται για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Παράλληλα οι κ. Παπαδήμος και Σαμαράς συζήτησαν εκτενώς τους τρόπους με τους οποίους θα κατατίθενται τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, έτσι ώστε να αμβλυνθούν κατά το μέγιστο δυνατό οι συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων, εντός του υπουργικού συμβουλίου αλλά και στο κοινοβούλιο.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ν.Δ συζητήθηκαν αναλυτικά οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Το πολιτικό έργο της κυβέρνησης, το εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και το νέο οικονομικό πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα της χώρας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...