Translate Kapritsio

What Are These?

Συναγερμός για νέες πλημμύρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Οι αρχές στην πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο της,ς έθεσαν τις ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε κατάσταση συναγερμού χθες, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν αναγκάσει 35.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προβλέπεται να συνεχιστούν, εντείνοντας τους φόβους ότι θα επαναληφθούν οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 900 πολίτες το 2011.
Κάτοικοι έσπευδαν να συγκεντρώσουν τα υπάρχοντά τους και να φύγουν στην περιοχή Κάμπους ντε Γκοϊτακάσες, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, αφού ένα φράγμα υποχώρησε και πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν. Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, πάνω από 1.000 οικογένειες από την πόλη Τρες Βέντας μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.
«Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε πέτρινα φράγματα για να εμποδίσουμε το νερό να προχωρήσει, αλλά είναι δύσκολο», δήλωσε η Ρουσίνια Γκαρουτίνιου, περιφερειάρχης στην Κάμπους. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν άμεσα άλλες περιοχές.
Η προσοχή των οργανώσεων αρωγής, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ρίο, Σέρζιο Καμπράλ, επικεντρώνεται στις ευάλωτες πόλεις στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας, καθώς και στην περιοχή Σεράνα.
Πριν από ένα χρόνο, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις στην περιοχή Σεράνα με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο περίπου 900 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κοιμούνταν όταν ποτάμια λάσπης τους έθαψαν κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους.
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως την Πέμπτη από τις πλημμύρες στη γειτονική βραζιλιάνικη πολιτεία Μίνας Ζεράις και 87 πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ένας συνταξιούχος έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να σώσει τα υπάρχοντά του σε μια πόλη που πλημμύρισε στο βορειοανατολικό Ρίο ντε Τζανέιρο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...