Translate Kapritsio

What Are These?

Ξεβοτανίζει για να ξεσπάει τα νεύρα της η Ελισάβετ

Σύμφωνα με το βιβλίο «Ελισάβετ, η Βασίλισσα» της δημοσιογράφου Σάλι Μπέντελ Σμιθ, η Βασίλισσα Ελισάβετ όταν έχει νεύρα πηγαίνει στους αγρούς για να «ξεβοτανίσει», προκειμένου να εκτονωθεί!

Από το ίδιο βιβλίο μαθαίνουμε για την ανησυχία της Βασίλισσας σε σχέση με το διαζύγιο του γιου της, πρίγκιπα και διαδόχου Κάρολου με την Νταϊάνα αλλά και για τους φόβους της μήπως δει το γιο της να παραιτείται από το θρόνο λόγω του γάμου του με την Καμίλα.

Επίσης γίνονται αναφορές για τις πιέσεις που δέχθηκε στο δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Φίλιππο, του οποίου αρνήθηκε να φέρει το επίθετο.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη συγγραφέα, από το βιβλίο πληροφορούμαστε ότι η βασίλισσα «ζει μέσα στη μικρή της γυάλα και στο μικρόκοσμό της», με αποτέλεσμα οι φιλίες της, αν και πολλές, να είναι «άλλης φύσης». «Υπάρχει κάτι σαν μια οθόνη ανάμεσα σε αυτήν και τους φίλους της. Δεν θα τολμούσαν να τη ρωτήσουν για την προσωπική της ζωή, ή για μύχιες σκέψεις της. Κρατά πολλά πράγματα για τον εαυτό της.»
Το βιβλίο γράφτηκε με τη σιωπηλή συγκατάθεση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και κυκλοφορεί λίγο πριν το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, η οποία ενθρονίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1952.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...