Translate Kapritsio

What Are These?

Παραποιημένη Αναβάθμιση Των Windows Κλέβει Κωδικούς Ασφαλείας

 Προσοχή: Την επόμενη φορά που θα λάβετε κάποιο email από
privacy@microsoft.com πατήστε διαγραφή.
Και αυτό επειδή είναι πολύ πιθανόν να έχετε γίνει στόχος υποκλοπής κωδικών ασφαλείας από Gmail, Yahoo, Windows LIve και AOL, σύμφωνα με τo Naked Security, το blog της εταιρίας ασφαλείας Sophos.
Με τίτλο “Microsoft Windows Update” το email προτρέπει τους χρήστες να επιβεβαιώσουν τους λογαριασμούς των email τους εισάγοντας τα προσωπικά δεδομένα εισόδου.

Dear Windows User,
It has come to our attention that your Microsoft windows Installation records are out of date. Every Windows installation has to be tied to an email account for daily update.
This requires you to verify the Email Account. Failure to verify your records will result in account suspension. Click in the Verify button below and enter your login information on the following page to Confirm your records.
VERIFY
Thank you,
Microsoft Windows Team.

Και ενώ το hoax email είναι αρκετά κομψό, οι αετονύχηδες χρήστες θα παρατηρήσουν την περίεργη κεφαλαιοποίηση και το συντακτικό που προδίδουν τις ύπουλες προθέσεις του email.
Κάνοντας κλικ στο “verify” το link οδηγεί σε ιστότοπο που δείχνει να είναι το Microsoft.com, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, αναφέρει το Naked Security. Ο παραποιημένος ιστότοπος προειδοποιεί τους χρήστες ότι οι υπολογιστές τους δεν έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο και στη συνέχεια “απαιτείται” να επιλέξουν έναν από τους τέσσερις email παρόχους και να εισάγουν το όνομα χρήστη και κωδικού εισόδου. Φυσικά, στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται στους κακόβουλους χάκερ βάζοντας σε κίνδυνο τους χρήστες για κοπή online ταυτότητας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...