Translate Kapritsio

What Are These?

Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση γυμνή στον Σκορπιό (1971)

Oταν ο παπαράτσι Settimio Garritano άκουσε τη φήμη ότι η Τζάκι Κένεντι Ωνάση συνηθίζει να κάνει μπάνιο γυμνή, σκέφτηκε πως αυτό ήταν κάτι που οπωσδήποτε θα έπρεπε..... να το φωτογραφήσει... Ετσι το καλοκαίρι του 1971 ταξίδεψε μέχρι το Σκορπιό (μερικοί λένε πως τα είχε συμφωνήσει και με τον ίδιο τον Ωνάση), νοίκιασε μια βάρκα και περίμενε κρυμμένος κοντά στο σημείο που πίστευε ότι θα εμφανιστεί η Τζάκι.

Οταν μετά από ώρα την είδε να βγαίνει από το σπίτι της και να τα βγάζει όλα, ο Garritano δεν πίστευε στα μάτια του. Ο Ιταλός παπαράτσι είχε τώρα τις γυμνές φωτογραφίες της στα χέρια του, όμως κανένα έντυπο δεν ήθελε να τις δημοσιεύσει...

Υστερα από ένα χρόνο και αρκετές προσπάθειες κατάφερε να πουλήσει το υλικό στο ιταλικό περιοδικό Playmen. Η «Τζάκι γυμνή» κυκλοφόρησε στο τεύχος του Δεκεμβρίου το 1972 και το 1973 το ρεπορτάζ μαζί με δυο-τρεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην αμερικάνικη εφημερίδα «Screw». Εκείνο το φύλλο πούλησε μισό εκατομμύριο αντίτυπα!

   


  

  

Ο μεγάλος χαμός
Το 1975 ο Settimio Garritano επικοινώνησε με τον εκδότη του Hustler, Larry Flynt και του πρότεινε να αγοράσει τις φωτογραφίες. Ο Flynt είχε βγάλει το περιοδικό από τον Ιούλιο του 74, το οποίο πήγαινε καλούτσικα, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί το Playboy ή το Penthouse. Αγόρασε τις φωτογραφίες από τον Garritano για 18.000 δολάρια και τις δημοσίευσε στο τεύχος Αυγούστου.

Η Τζάκι τότε ήταν δύο φορές χήρα – μερικοί στις ΗΠΑ την έβλεπαν με μισό μάτι γιατί μετά τη δολοφονία του Κένεντι είχε παντρευτεί τον Ωνάση και οι Ελληνες την αντιπαθούσαν επειδή δεν «στάθηκε» στo μεγιστάνα. Στα 46 της ήταν ακόμα μια γυναίκα που «πουλούσε» απίστευτα και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τζάκι «ξεπούλησε»! Το τεύχος του Hustler με τη γυμνή πρώην Πρώτη Κυρία το αγόρασαν ένα εκατομμύριο αναγνώστες που ήθελαν να δουν την Τζάκι γυμνή έστω και με τόσο κόκκο...

Αποτέλεσμα; Ο Larry Flynt έγινε πάμπλουτος, το περιοδικό του διάσημο στις ΗΠΑ και η Τζάκι υπέγραψε πάνω σε μια γυμνή της φωτογραφία αυτόγραφο στον Andy Worhol! Χρόνια αργότερα ο Flynt έγραψε στο βιβλίο του Sex, Lies & Politics: The Naked Truth για τις φωτογραφίες της Τζάκι: «Αυτή ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα στη ζωή μου»

Playmen (1972)

  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...