Translate Kapritsio

What Are These?

Η Apple παρουσίασε επιτέλους το νέο iPad Mini




Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και αναμονής, η Apple παρουσίασε επιτέλους το νέο, μικρότερο iPad σε εκδήλωση της στο San Jose της California.
Τα περισσότερα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής ήταν ήδη γνωστά και απλά επιβεβαιώθηκαν κατά την παρουσίαση. Το iPad Mini θα διαθέτει οθόνη....
7.9 ιντσών με ανάλυση 1024×768, διατηρώντας την ίδια ανάλυση και αναλογία εικόνας του iPad 2 ενώ το μικρότερο μέγεθος αλλά και τα πολύ μικρά περιθώρια στα άκρα της οθόνης την καθιστούν ιδανική για χρήση του διαδικτύου.





Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μάλιστα, ο Schiller σύγκρινε το iPad Mini με το Nexus 7. Η διαφορά των 0.9 ιντσών στην διαγώνιο της οθόνης του επιτρέπει στους χρήστες του Mini να βλέπουν 35% περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη του.

Το iPad Mini χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή A5, τον ίδιο που χρησιμοποιεί και το iPad 2, ενώ διαθέτει κάμερα ανάλυσης 5 megapixel, συνδεσιμότητα LTE και χρησιμοποιεί τον νέο Ligtning Connector που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 5. Η διάρκεια της μπαταρίας του θα είναι περίπου 10 ώρες, κάτι στο οποίο συμβάλλει η έλλειψη τεχνολογίας Retina στην οθόνη του.

Με πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά και βάρος 300 γραμμάρια, η συσκευή είναι κατά 53% ελαφρύτερη και 23% λεπτότερη από το iPad τέταρτης γενιάς. Για την εταιρεία, δεν αποτελεί απλά μια «σμίκρυνση» του μεγαλύτερου iPad αλλά ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του σε μικρότερο μέγεθος.

Η προτεινόμενη τιμή πώλησης θα είναι 329 δολάρια στην έκδοση των 16GB, 428 δολάρια στην έκδοση των 32GB και 529 δολάρια για την έκδοση των 64GB. Οι αντίστοιχες εκδόσεις LTE θα κοστολογούνται με επιπλέον 100 δολάρια.

Οι προπαραγγελίες για το iPad Mini θα ξεκινήσουν αυτήν την Παρασκευή και η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες στις 2 Νοεμβρίου. Η Κύπρος δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει πως στα καταστήματα θα το δούμε από τις αρχές του νέου έτους.

---Νέο MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών παρουσίασε η Apple---


Στο μεταξύ επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες φήμες, η Apple παρουσίασε μια νέα έκδοση του MacBook Pro με οθόνη Retina στις 13 ίντσες. Το νέο μοντέλο διαθέτει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με το MacBook Pro που κυκλοφόρησε λίγους μήνες νωρίτερα, είναι όμως περίπου 20% λεπτότερο με πάχος μόλις 1.9 εκατοστά και βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 1.6 κιλά. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 13 ίντσες και ανάλυση 2560×1600, με πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 227ppi. Η Apple υπόσχεται πως η οθόνη του νέου της laptop θα έχει αρκετά ευρεία γωνία θέασης, στις 178 μοίρες και η νέα τεχνολογία κατασκευής της θα μειώνει κατά 75% τις αντανακλάσεις.

Διαθέτει ακόμα δυο θύρες Thunderbolt και δυο θύρες USB3.0, θύρα καρτών SD και θύρα εξόδου HDMI. Δεν απουσιάζει βέβαια η FaceTime HD Camera, διπλά μικρόφωνα και στερεοφωνικά ηχεία. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πως το νέο μοντέλο εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένο, παρά το μικρότερο μέγεθος του.

Το νέο MacBook Pro χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Intel και θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα από αύριο σε δυο εκδόσεις. Η πρώτη θα κοστίζει 1.699 δολάρια και θα διαθέτει επεξεργαστή Core i5, 8GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο σε μορφή flash storage 128GB.

Μια δεύτερη έκδοση του θα κοστίζει 1.999 δολάρια και θα δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά όπως επεξεργαστή i7 στά 2.9GHz και 768GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του θα αρκεί για χρήση επτά ωρών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...