Translate Kapritsio

What Are These?

Μεγάλες απεργίες: Ποιοι απεργούν Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Νοεμβρίου

Τα μέτρα έρχονται για ψήφιση στη βουλή και αυτό σημαίνει νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης με όλους τους εργαζόμενους. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Το χορό των κινητοποιήσεων πάντως ανοίγουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου......
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή ακινητοποιημένα θα παραμείνουν  ι Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από . Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν από αύριο σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς όπως καταγγέλλουν στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.
Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από αύριο μέχρι και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».
Πενθήμερη αποχή από αύριο μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα.

Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Για την Τρίτη εξαγγέλθηκε στα ΜΜΕ επίσης στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και για την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αντίδραση του εμπορικού κόσμου ενόψει της επικείμενης ψήφισης των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Συγκέντρωση της ΕΣΕΕ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών), και ώρα 12.00, καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 17.00, επίσης στο Σύνταγμα, όπου και στις δύο συγκεντρώσεις καλούνται να δώσουν «παρών» οι Εμπορικοί Σύλλογοι τής Αττικής.

- Κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του ελληνικού εμπορίου την Τρίτη από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ στον υφυπουργό Ανάπτυξης για θέματα Εμπορίου Αθανάσιο Σκορδά.

- Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

- Συσκότιση των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης και τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων της αφίσας: «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου».

- Μετάδοση ραδιοφωνικού μηνύματος από την ΕΣΕΕ σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας με αναφορά «στα άδικα μέτρα αφανισμού τής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης».

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...