Translate Kapritsio

What Are These?

Είμαι μισθωτός και τα έξοδα είναι δισβάσταχτα. Πως θα διαχειριστώ τα χρήματα μου αποφεύγοντας περιττά έξοδα;

Μη φας, μη πιεις, μη ντυθείς, μη διασκεδάσεις! Αυτό ευτυχώς δεν γίνεται και το αναφέρουμε χαριτολογώντας για να διασκεδάσουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εμείς και πολλοί συμπολίτες μας.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς πρακτικούς τρόπους διαχείρισης των χρημάτων μας:


1) Κάνοντας προϋπολογισμό.
Ξεκινάς καταγράφοντας σε ένα τετράδιο τα πρωταρχικά πάγια έξοδα του μήνα που έρχεται τα οποία είναι :
  • Ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο
  • Δημοτικοί φόροι που πρέπει να καταβάλονται όπως ορίζει ο νόμος
  • Λογαριασμοί (τηλεφωνο, ηλεκτρικό, νερό, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο)
  • Τρόφιμα & καθαριστικά
Έπειτα καταγράφεις  τις βασικές ανάγκες που έχεις για ένδυση, υπόδηση και διασκέδαση και πόσα χρήματα σου επιτρέπει ο μισθός σου να ξοδέψεις τον επόμενο μήνα για αυτά.  Η επιτυχία ενός προϋπολογισμού έρχεται όταν τηρείται όσο γίνεται με ακρίβεια και όταν στο τέλος του μήνα διαπιστώσεις ότι ξόδεψες λιγότερα από όσα κέρδισες.

2)Σχεδιάζοντας τα μελλοντικά έξοδα
Σκέφτεσαι τις μελλοντικές ανάγκες ασφάλειας ζωής, υγείας, συνταξιοδότηση πριν έρθει ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να πάρεις βιαστικές και δύσκολες αποφάσεις.

3) Κρατώντας τις απαραίτητες ισορροπίες
Αυτό σημαίνει, ούτε να περιορίζεσαι στα απολύτως απαραίτητα για να ζεις ούτε να παρασύρεσαι ξοδεύοντας χρήματα για να αποκτήσεις κάτι που είδες. θυμησου ότι ορισμένα περιττά έξοδα δεν οδηγούν απαραίτητα σε οικονομική καταστροφή, κρατήσου όμως μακριά από υπερβολικές σπατάλες.

4) Αποταμιεύοντας
Είναι ιδανικό να προσπαθείς να  αποταμιεύεις μερικά χρήματα που θα κρατήσεις για έκτακτες περιστάσεις, τις διακοπές σου ή για μια μεγάλη αγορά. Αυτό καλό είναι να γίνεται με το που πληρωνόμαστε. Κάθε μήνα μπορούμε να βάζουμε ένα έστω μικρό ποσό στην τράπεζα και να υποσχεθούμε στον εαυτό μας  ότι δεν θα το ξοδέψουμε παρά μόνο για να ικανοποιήσουμε μια σημαντική μας ανάγκη μετά από κάποιο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...