Translate Kapritsio

What Are These?

ΒΡΕΘΗΚΕ Η "ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ"! ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ(;) ΣΤΟ ΣΔΟΕ.

Περίεργες πληροφορίες σχετικά με την χαμένη λίστα Λαγκάρντ έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά , στην... ανεύρεσή της, εμπλέκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται σήμερα το πρωί να έβαλε τα στοιχεία σε ένα usb stick και να την έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με την σειρά του την έστειλε στο ΣΔΟΕ!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Πάντως, προκάτοχοι του κ.Βενιζέλου, δηλώνουν ότι η λίστα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμα στα χέρια του αλλά να έχει παραδοθεί στον διάδοχό του, δηλαδή τον κ. Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε... ενοχλημένος απ' τον όλο θόρυβο, ίσως και από τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου και τόνισε:

"Η δημόσια συζήτηση για την «περιβόητη» λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που σύμφωνα με δήλωσή του παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων."

Σε ό,τι αφορά στη διαβόητη λίστα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατό να αξιοποιηθεί καθώς εμμέσως πλην σαφώς όπως αφήνεται να εννοηθεί θα ήταν μη νόμιμη διαδικασία:

"Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου 2011. Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα για την ύπαρξη «λίστας» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί."
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...