Translate Kapritsio

What Are These?

Απαλή μουσική και φωτισμός = απολαυστικότερο και λιγότερο φαγητό


Τα πάντα παίζουν ρόλο στη διάρκεια ενός γεύματος…τώρα Αμερικανοί επιστήμονες αποκαλύπτουν πως η χαλαρή μουσική και ο χαμηλότερος φωτισμός βοηθά να απολαύσουμε περισσότερο το γεύμα μας και να φάμε μικρότερη ποσότητα τροφής.



Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι μετά από αλλαγές που έκαναν στον χώρο ενός εστιατορίου πρόχειρου φαγητού, βάζοντας με ηπιότερη μουσική και φωτισμό, οι πελάτες κατανάλωσαν 18% λιγότερες θερμίδες από τα άτομα που είχαν φάει σε χώρο του ίδιου εστιατορίου αλλά χωρίς διακοσμητικές βελτιώσεις.

Σε άλλο πείραμα επιστημονική ομάδα, έφτιαξε δύο χώρους εστιατορίου. Στον πρώτο κυριαρχούσαν έντονα φώτα, διεγερτικά χρώματα και δυνατή μουσική. Στο δεύτερο χώρο πρόσθεσαν φυτά, πίνακες, κρυφό φωτισμό, τραπεζομάντιλα, κεριά και οργανική μουσική.

Στη συνέχεια ζήτησαν από πελάτες να καθίσουν και στους δύο χώρους και χρονομέτρησαν τη διάρκεια του γεύματος και τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωσαν. Οι πελάτες στον «χαλαρό» δεύτερο χώρο χρειάστηκαν περισσότερη ώρα για να φάνε εν αντιθέσει με αυτούς που βρίσκονταν στον πρώτο χώρο με την δυνατή μουσική και τα έντονα φώτα. Παράλληλα οι πελάτες του δεύτερου χαρακτήρισαν πιο απολαυστικό το φαγητό και κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες.

Οι επιστήμονες κατέληξαν πως ένα πιο ήρεμο περιβάλλον αυξάνει την ευχαρίστηση και μειώνει την κατανάλωση του φαγητού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...