Translate Kapritsio

What Are These?

Μητσοτάκης: "Μόνη ελπίδα να πέσει γρήγορα ο Παπανδρέου" ..

«Πράξη ακραίας ανευθυνότητας και παραλογισμού που αντί να διευκολύνει, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα» χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.



«Είμαι έκπληκτος και αγανακτισμένος... πρόκειται για βαρύ λάθος που θα πληρωθεί... μόνη μου ελπίδα πλέον είναι να πέσει γρήγορα ο κ. Παπανδρέου», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στους Νέους Φακέλους.
«Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδα πλέον δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι εάν οδηγηθούμε σε φάση εμφυλίου, τότε θα χρειαστεί μισός αιώνας μέχρι να ξαναπάρει το μπροστά το κράτος.
«Δεν μπορεί να αλληλοβριζόμεθα όλοι εναντίον όλων. Πόλεμος όλων εναντίον όλων... Είναι μια τρελή χώρα. Πουθενά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε και επεσήμανε την ανάγκη να κόμματα να προχωρήσουν σε μία εθνική συμφωνία. «Η κυβέρνηση ήταν αδέξια και απέτυχε στο έργο της.
Ηκυβέρνηση Παπανδρέου έκλεισε τον κύκλο της. Είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, λέγοντας ότι "ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρώπη θέτοντας τέτοιο ερώτημα στο λαό" και τόνισε ότι "τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε κίνδυνος και έχει αποδειχθεί στην Ευρώπη".
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι τώρα υπάρχουν περιθώρια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση επειγούσης ανάγκης και σημείωσε ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο «για εθνική ντροπή και
κατάλυση του κράτους» και επεσήμανε ότι το πρόβλημα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την αστυνομία.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις συνεχιζόμενες απεργίες στα δικαστήρια, παρά την αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου, «πρόσθετο φαινόμενο διάλυσης και πρόσθετο φαινόμενο ανησυχίας».
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...