Translate Kapritsio

What Are These?

Η δίαιτα με φρούτα και λαχανικά που καίει το λίπος

Ποια είναι η τελευταία εργαστηριακή ανακάλυψη που θα μας επιτρέψει να λύσουμε το... μυστήριο της απώλειας βάρους; Πού στρέφεται το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας όσον αφορά νέους μηχανισμούς

Ποια είναι η τελευταία εργαστηριακή ανακάλυψη που θα μας επιτρέψει να λύσουμε το... μυστήριο της απώλειας βάρους; Πού στρέφεται το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας όσον αφορά νέους μηχανισμούς διάλυσης του λίπους; Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ συνδυάζοντας τρία σημαντικά φυτοχημικά στοιχεία (βιοενεργές ουσίες που υπάρχουν στα φυτικά προϊόντα διατροφής) με τρόπο που μπορεί να διαλύσει αποτελεσματικά τα λιποκύτταρα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η επικεφαλής της μελέτης Σρουτζάνα Ρέιλαμ, η οποία ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός των φυτοχημικών ουσιών γενιστεΐνης, ρεσβερατρόλης και κερσετίνης έχει τριπλή δράση: εμποδίζει την ανάπτυξη νέων λιποκυττάρων, προλαμβάνει την αποθήκευση λίπους στα ήδη υπάρχοντα και, τέλος, δίνει τη χαριστική βολή σε όσα είναι ήδη εγκατεστημένα στον οργανισμό καταστρέφοντάς τα.

Η ισχύς εν τη ενώσει
Δεν πρόκειται απλώς για μια προτροπή να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αλλά για μια πρόκληση να εντοπίσουμε συγκεκριμένες τροφές που περιέχουν τις φυτοχημικές ουσίες που χρειαζόμαστε για να ξεφορτωθούμε το λίπος. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται και η αποκωδικοποίηση του μηχανισμού επίθεσης στο λίπος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ούτε έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από το σύνολο των ειδικών. Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί, όμως, είναι ότι πάνω από πέντε χιλιάδες καταγεγραμμένες φυτοχημικές ουσίες σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, για παράδειγμα, καρδιαγγειακών παθήσεων. Εξάλλου, η προστατευτική δράση των φυτοχημικών βασίζεται κυρίως στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Η επίθεση στο οξειδωτικό στρες, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, η αντιφλεγμονώδης δράση και η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αποτελούν συνήθη οφέλη, τα οποία επιβεβαιώνει και ο κορυφαίος γιατρός Στίβεν Πρατ, συγγραφέας του βιβλίου SuperHealth (Τέλεια υγεία, εκδ.Dutton Adult). Ο ίδιος υποστηρίζει τις απόψεις της συναδέλφου του δρος Ρέιλαμ, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός ορισμένων φυτοχημικών ουσιών παρουσιάζει ιδιότητες που δεν υπάρχουν όταν αυτές διοχετεύονται μεμονωμένα στον οργανισμό μας. «Είναι αλήθεια ότι έχουμε πλέον στα χέρια μας ισχυρές αποδείξεις ότι οι συγκεκριμένες ουσίες, όταν δρουν μαζί, όχι μόνο μπορούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο μιας σοβαρής πάθησης, αλλά και να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος» δηλώνει ο ίδιος. Για να στηρίξει ακόμα περισσότερο την καινούρια αυτή επιστημονική ανακάλυψη, προβάλλει τα πλεονεκτήματα μιας υγιεινής διατροφής, που βασίζεται σε ωμά φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς, όλα πλούσια σε γενιστεΐνη (μειώνει τα αποθέματα λίπους και υπάρχει στα φασόλια σόγιας και τα ρεβίθια), ρεσβερατρόλη (επιταχύνει το μεταβολισμό του λίπους και υπάρχει στο κόκκινο κρασί, τα κόκκινα σταφύλια, τα σκούρα βατόμουρα, τα φιστίκια και τη σκόνη κακάο) και κερσετίνη (βοηθά στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και υπάρχει στα μήλα, τα κρεμμύδια και το τσάι). Οι παραπάνω είναι οι τρεις φυτοχημικές ουσίες που εξετάζονται από τους επιστήμονες για τις λιποδιαλυτικές τους ιδιότητες.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...