Translate Kapritsio

What Are These?

Η μαφία ήθελε να "γδύσει" και τη Βανδή!

Είχαν μπλέξει στα δίχτυα τους τον Ντέμη, αλλά στο "στόχαστρό" τους φαίνεται πως είχε μπει και η Δέσποινα Βανδή. Η "Espresso" φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο της μαφίας του Βορρά, βάσει του οποίου οι αρχηγοί της ήθελαν να βάλουν στο χέρι την περιουσία ενός εκ των πιο διάσημων ζευγαριών της showbiz.

Οι αδίστακτοί κακοποιοί που είχαν δανείσει (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) τον Ντέμη Νικολαΐδη, ήθελαν να κάνουν και νέα δουλειά με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, έπειτα από τηλεφώνημα του τελευταίου, αλλά αυτή τη φορά δεν θα σταματούσαν μόνο στους τόκους. Στο «στόχαστρό» τους, εκτός από την ακίνητη περιουσία του Ντέμη, είχε μπει και αυτή της Δέσποινας Βανδή, την οποία ήθελαν να εντάξουν στον όρο ενός νέου δανείου, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ηγετικών στελεχών του άγριου κυκλώματος. Ο Ντέμης Νικολαΐδης φέρεται να πήρε τον Αύγουστο του 2010 το ποσό των 350.000 ευρώ, καταβάλλοντας μηνιαία δόση ύψους 51.800 ευρώ.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής δανείστηκε με μηνιαίο επιτόκιο της τάξεως του 10%, στη συνέχεια όμως διαμορφώθηκε στο 6,5% καθώς, όπως αναφέρουν στις συνομιλίες τους οι αδίστακτοι τοκογλύφοι, προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, αναγκάστηκε να επιστρέψει στους τοκογλύφους 620.000 ευρώ! Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες τόσο μεταξύ του Αλέξανδρου Μελέτη και του Ντέμη Νικολαΐδη, όσο και μεταξύ του πρώτου και στενών συνεργατών του, οι οποίοι μαζί με τον ίδιο χειρίζονταν την υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή.

«Αν δεν τα δώσει όλα θα τον... συνετίσω»
Στην υπ' αριθμόν 400 απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ο Αλέξανδρος Μελέτης δέχεται κλήση από τον Ντέμη που τον ενημερώνει ότι μπορεί να μεταβεί στο γραφείο του για να παραλάβει χρήματα. ««Εγώ θα φύγω από το γραφείο μου και θα γυρίσω μετά τις 4.00. Αλλά αν εσύ βιάζεσαι, περνάς από το γραφείο από τον ... (όνομα συνεργάτη Ντέμη) και τα παίρνεις» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ στον Μελέτη.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως αρχηγός μιας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων τηλεφωνεί σε έναν από τους άμεσους συνεργάτες του και τον διατάζει να παραλάβει τα χρήματα. Μάλιστα, του τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν παραλάβει όλο το πόσο της δόσης, το οποίο ανέρχονταν στα 51.800 ευρώ, να τον ενημερώσει αμέσως προκειμένου να καλέσει ο ίδιος τον Νικολαΐδη «για να τον συνετίσει». «Σε περίπτωση που είναι μόνο το τέτοιο, κάνεις μανούρα. Με παίρνεις τηλέφωνο, για να τον πάρω να τον πω “καλά, ρε ξεφτίλα, πας να μας φας τα 1.800;” 51.800, να ξέρεις». Το πρωτοπαλίκαρο τελικά εισπράττει τα χρήματα και τηλεφωνεί στον Αλέξανδρο Μελέτη.

Μελέτης: Τα πήρες; Ολα σ’ τα δώσε; Και τα 1.800;
Πρωτοπαλίκαρο: Ολα. Δεν αφήνω σεντ πίσω.

Λίγες μέρες αργότερα, τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνομιλούν και πάλι. Ο Αλέξανδρος Μελέτης ενημερώνει τον 40χρονο άνδρα, που φέρεται να εκτελεί και χρέη εισπράκτορα στην Αθήνα, για τους όρους που έχει συνάψει με τον Ντέμη και την πρόσθεση του τελευταίου να καθυστερήσει καταβολή δόσης δίνοντας στη συνέχεια δύο μαζί.

Μελέτης: Με λέει 8 του μηνός, μου λέει «την Παρασκευή, έχουμε» μου λέει «το θέμα μας». Λέω «ναι». Μου λέει «μήπως γίνεται να το πάμε μετά την εκδήλωση που έχω, 3-4 μέρες, κατάλαβες». Και μου λέει «θα σ’ τα δώσω διπλά. Δύο θα σου δώσω» μου λέει. «Αν μπορείς να μου κάνεις αυτή την εξυπηρέτηση».
Πρωτοπαλίκαρο: Αντε, να μας φύγει και το άγχος, ρε συ κολλητέ. Γ..... τα, να πούμε. Δεν μου λες: Τι μας χρωστάει ακόμη; 200; Και τα 100 τώρα, μάλιστα. Τα υπόλοιπα 100... Υπόλοιπα 100 πότε είναι; 8 Σεπτέμβρη;
Μελέτης: 8 Σεπτέμβρη και 8 Οκτώβρη.

Το νέο δάνειο
Σύμφωνα με τις συνομιλίες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, ο Νικολαΐδης φέρεται να ζήτησε από τους τοκογλύφους νέο δάνειο, άγνωστο πόσο, χωρίς όμως να διαπιστωθεί αν τελικά προχώρησε η συναλλαγή. Τότε οι τοκογλύφοι βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Στο «στόχαστρό» τους μπαίνει η περιουσία και ειδικά η ακίνητη του διάσημου ζευγαριού, αλλά και προσωπικά χρήματα της Δέσποινας Βανδή. Ο πρώην άσος των γηπέδων τηλεφωνεί στον Αλέξανδρο Μελέτη και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Νικολαΐδης: Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε το ίδιο για το 12; Το ίδιο σε ετήσια βάση.
Μελέτης: Το καλύτερο εγώ που μπορώ να σου κάνω, να είσαι και εσύ ευχαριστημένος, και εγώ, θα σ’ το κάνω 5%. Εντάξει;

Ο Ντέμης απάντησε στον φερόμενο αρχηγό της τέταρτης εγκληματικής ομάδας ότι θα το σκεφτεί και θα του απαντήσει. Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξανδρος Μελέτης συνομιλεί με το πρωτοπαλίκαρό του και τον ενημερώνει για τη συνομιλία που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Μελέτης: Με λέει «η συναυλία πάει καλά. Ενδεχόμενως» με λέει «να σ’ τα δώσω όλα». Του λέω «μπράβο, αυτό είναι καλό». Μου είπε ότι θέλει να μιλήσουμε για δουλειά. Τι μπορεί να μου είπε για δουλειά; «Μη ζορίζεσαι» θα σε πω εγώ. «Θέλω να ξανακάνουμε δουλειά» με λέει «γιατί θέλουμε να κλείσουμε κάτι άλλα συγκροτήματα» με λέει... «Θέλω να με βγάλεις μια τιμή να με πεις και να μου το κάνεις πάλι με τον χρόνο όπως το είχαμε».

«Ας βάλει της γυναίκας του»
Αφού του ανέφερε για τη νέα δουλειά, στη συνέχεια οι δύο τοκογλύφοι μίλησαν για τους όρους που θα επιβάλουν αυτή τη φορά στον Ντέμη για να του δώσουν το πόσο:

Μελέτης: Εγώ θέλω να μάθεις, γιατί άμα τον ξαναδώσουμε... Δηλαδή, αν έχει κάποιο «καθαρό» ακίνητο, οτιδήποτε. Να βάλει της γυναίκας του. Ας βάλει της γυναίκας του να είμαστε καλυμμένοι. Ξέρεις πόσο τον κόβω να θέλει τώρα; Καμιά 500-600 χιλιάρικα αυτός θα θέλει τώρα... Το θέμα είναι θα ζητήσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το κατάλαβα... Αν ξανακάνουμε δουλειά, λέω άντε να σ’ το κάνουμε 5%. Παρακάτω δεν το συζητάω καν, ας πούμε. Το πήγαμε στη μέση ναι και αλλά, ήθελα να τον πω τώρα με ακίνητο, με κάτι, αλλά δεν ήθελα τώρα να τα πω από το τηλέφωνο, κατάλαβες;

Πρωτοπαλίκαρο: Από εκεί και πέρα βλέπεις, ας πούμε, δεν ξέρω κατά πόσο, αν κάνει μόνος του συναυλίες και ιστορίες. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα όσον αφορά την εταιρεία, για να σου πω την αλήθεια. Δηλαδή, κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να κάνει, τώρα, αν θα τα δανείσεις και αν θα παίρνεις τους τόκους και αν θα είναι σωστός, αυτό αλλάζει.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...