Translate Kapritsio

What Are These?

Περισσότερα βακτήρια το κινητό από την….τουαλέτα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: το κινητό τηλέφωνο είναι πιο βρώμικο από την τουαλέτα! Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, τα κινητά έχουν δεκαπλάσια βακτήρια από ότι η μέση λεκάνη της τουαλέτας.
       
Μάλιστα όπως τονίζουν οι ειδικοί, το φαινόμενο εξηγείται εύκολα: την λεκάνη την καθαρίζουμε συχνά και μάλιστα με απολυμαντικά, ενώ το κινητό τηλέφωνο όχι.

Ακόμη το κινητό τηλέφωνο το φέρνουμε διαρκώς στο πρόσωπό μας. Κάτι που σημαίνει ότι μεταδίδουμε βακτήρια από το στόμα και τη μύτη μας αλλά και από τα χέρια μας.

Βέβαια, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που δεν δίνουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε κάποιον άλλο, τότε τα μικρόβια δεν μπορούν να μας αρρωστήσουν αφού είναι μολυσμένο μόνο με τα δικά μας βακτήρια.

Όπως συνιστούν οι ειδικοί, πρέπει να καθαρίζουμε με ένα νωπό πανί με αντιβακτηριακή ουσία το κινητό για να προστατευόμαστε από οποιαδήποτε μικρόβια. Κάτι που πρέπει να κάνουμε και με άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - και έχουν πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ότι πιστεύουμε – όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή, η συσκευή του τηλεφώνου, τα τηλεχειριστήρια και το σφουγγαράκι των πιάτων στην κουζίνα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...