Translate Kapritsio

What Are These?

Απαλλαγείτε φυσικά από το ροχαλητό!

Το 45% αγγίζει το ποσοστό των φυσιολογικών ατόμων που ροχαλίζουν τουλάχιστον περιστασιακά. Άρα δεν είστε μόνοι! Και βέβαια, το ροχαλητό σας δεν ενοχλεί απλά όποιον κοιμάται μαζί ή κοντά σας, αλλά είναι σοβαρή κατάσταση. Υπάρχουν όμως κάποιες φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισής του.















      
 Αλλάξτε «πλευρό»: μπορείτε αρχικά να αλλάξετε στάση ύπνου. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η βάση της γλώσσας αλλά και η μαλακή υπερώα χαλαρώνουν και πέφτουν προς το πίσω τοίχωμα του λαιμού, προκαλώντας έναν έντονο ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μια καλή αρχή για να μην ροχαλίζετε λοιπόν, είναι να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε στο πλάι.

Πείτε όχι στο αλκοόλ: προσπαθήστε να αποφύγετε το αλκοόλ. Το ποτό και τα ηρεμιστικά φάρμακα μειώνουν τον χαλαρωτικό τόνο των μυών στο πίσω μέρος του λάρυγγα, καθιστώντας πιθανότερο το ροχαλητό. Πίνοντας αλκοόλ 4-5 ώρες πριν τον ύπνο, είναι λογικό το ροχαλητό να επιδεινώνεται.

Καλός, καθαρός και ήρεμος ύπνος: αποφύγετε ό,τι σας κουράζει σωματικά ή ψυχικά πριν τον ύπνο. Επίσης φροντίστε το υπνοδωμάτιό σας, ώστε να είναι καθαρό, καλά αερισμένο αλλά και ιδανικά χαλαρωτικό για εσάς. Ακόμη αλλάξτε μαξιλάρια, διότι τα ακάρεα της σκόνης που συσσωρεύονται στα μαξιλάρια προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί τελικά να συντελέσουν στην εκδήλωση και ροχαλητού. Φροντίστε ακόμη να κοιμάστε αρκετά.

Ανοίξτε τις ρινικές κοιλότητες: η ρινική απόφραξη εμποδίζει την γρήγορη κίνηση του αέρα. Αποτελεσματικό στην προκειμένη είναι ένα ζεστό μπάνιο ή πλύσεις με αλατούχο διάλυμα ή ρινικές ταινίες, ώστε να ανοίξουν οι ρινικές κοιλότητες.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας: τέλος, οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνετε πολλά υγρά, αφού οι εκκρίσεις της μύτης και της μαλακής υπερώας γίνονται παχύτερες όταν είστε αφυδατωμένοι. Κάτι που προκαλεί ροχαλητό.

Σε κάθε περίπτωση εάν το ροχαλητό συνεχίζεται, οφείλετε να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...